*

Kosten van scheiden

Voor en gedurende de mediation kunt u thuis al veel bespreken en voorbereiden. Het streven is om de duur van de bemiddelingsgesprekken daarmee zo kort mogelijk te houden. 

De kosten voor mediation bedragen € 95,- per uur, per persoon (incl. btw). Het is tevens mogelijk om tegen een vaste prijsafspraak uw scheiding af te wikkelen. 


Was uw individuele jaarinkomen in 2020 maximaal € 29.400,- (zonder minderjarige kinderen) of € 41.600,- (met minderjarige kinderen), dan komt u mogelijk (beiden) in aanmerking voor een toevoeging (subsidie) vanuit de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval is de eigen bijdrage voor het traject € 58,- of € 115,- per persoon. Doordat mediation door de overheid wordt gestimuleerd is dit aanzienlijk lager dan een echtscheidingsprocedure middels een advocaat.

Mogelijk heeft u een rechtsbijstandverzekering die mediation dekt, dan is de mediation vaak kosteloos. Neemt u in dit geval contact op met uw verzekeraar. Het vrijblijvende kennismakingsgesprek is kosteloos en eventuele reistijd, reiskosten en kantoorhuur zijn ook niet voor uw rekening. Aan het begin van de mediation wordt een inschatting gemaakt van de benodigde tijd, zodat u bij voorbaat weet waar u aan toe bent. 

Voor het indienen van het scheidingsconvenant bij de rechtbank, wordt tegen een vast tarief met een advocaat samengewerkt. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om hiervoor een eigen advocaat in te schakelen. Daarnaast moet u rekening houden met bijkomende kosten als gebruik wordt gemaakt van externe specialisten.

Een gesprek (kindercoaching) met uw kind is gratis als u hier in mediation bent (geweest). 
Anders geldt een tarief van € 65,- per uur (incl. btw).
 
Heeft u vragen over de tarieven en/of de toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand, neem dan gerust contact op.  


 
Cookies   |   Algemene voorwaarden   |   2021 Bergmans Mediation