*

Individuele kindercoaching

Naast ondersteuning voor u en uw partner wordt tevens coaching voor uw kind(eren) aangeboden.
 
Het belang van het kind wordt in het ouderschapsplan voorop gesteld. Echter blijkt in de praktijk dat veel kinderen in het begin worden 'vergeten'. Dit is ook niet verwonderlijk. Ouders bevinden zich in een emotionele en hectische periode, waarbij veel onzeker is en geregeld moet worden. Terwijl kinderen zich juist in deze tijd vaak 'stil' houden. Angstig om vragen te stellen of geen verdriet bij ouders willen veroorzaken kan hierbij een rol spelen. 

Veel ouders merken pas op het moment dat er (gedrags)problemen ontstaan, de impact van de scheiding op hun kinderen. Om deze reden wordt in een vroegtijdig stadium preventieve ondersteuning aangeboden. 

Door de scheiding verandert dat wat voor kinderen veilig en vertrouwd was. Dit maakt ze onzeker en verdrietig. Tijdens de coaching wordt een luisterend oor geboden en op een ongedwongen wijze gestimuleerd te praten over de dingen waar zij tegenaan lopen. Dit helpt bij het beter begrijpen en accepteren van de situatie, met het doel de negatieve gevolgen van de scheiding te beperken. Daarnaast wordt gevraagd naar idee├źn en mogelijke oplossingen. Kinderen hebben het gevoel gehoord te worden en het kan ouders helpen bij de invulling van het ouderschapsplan.

Vanwege het preventieve kader zijn over het algemeen een of twee bijeenkomsten voldoende. Indien u bij Bergmans Mediation in scheidingstraject zit of heeft gezeten, is deze kindercoaching voor uw kind(eren) kosteloos.  
Als kinderen meer gebaad zijn bij groepsgewijze ondersteuning zijn zij uiteraard ook van harte welkom op de workshops van Tussen 2 Huizen. 
Cookies   |   Algemene voorwaarden   |   2021 Bergmans Mediation