*

Online mediation

Naast de traditionele vorm van mediation waarbij u samen met de mediator om tafel zit, bestaat er ook online mediation. Zeker in het kader van de RIVM richtlijnen ivm het COVID-19 virus is online mediation momenteel een veilige manier om toch uw scheiding te kunnen regelen. 

Ook met online mediation begeleidt de mediator u bij het opstellen van het convenant en/of ouderschapsplan, met het verschil dat de mediation telefonisch en online plaatsvindt.

Een voordeel van online mediation is dat u thuis, of op elke plek die u prettig vindt, in alle rust tot afspraken kunt komen. De gesprekken vinden plaatst middels synchrone communicatie (een 'chat') met de mediator.

 

Een online echtscheiding lijkt, zeker in deze crisissituatie gemakkelijk, toch is online scheiden niet voor iedereen geschikt en wordt het soms juist afgeraden. Als forse emoties een rol spelen, de situatie complex is of als u verwacht dat u van sterk van mening verschilt over de afspraken die u samen wilt maken, is online scheiden vaak een minder goede optie.


Desgewenst kan tijdens het vrijblijvend (telefonisch) Kennismakingsgesprek met u bekeken worden of online mediation voor uw situatie iets kan betekenen.


 
Cookies   |   Algemene voorwaarden   |   2024 Bergmans Mediation